Päronpaj med kardemummasmul
Jag erkänner, det blev både en och två smulpajer i helgen. Men de är ju så lättgjorda, hälsosamma och goda! Denna gång hade jag inte bär i, utan päronskivor. Päron är en frukt som jag.. Läs mer

Jag erkänner, det blev både en och två smulpajer i helgen. Men de är ju så lättgjorda, hälsosamma och goda! Denna gång hade jag inte bär i, utan päronskivor. Päron är en frukt som jag tycker är mycket god, men ändå sällan äter (konstigt nog), och som dessutom passar bra att baka med. Det har en söt smak och passar bra med olika kryddor såsom kanel och kardemumma. Smuldegen till denna paj smaksatte jag med just kardemumma (och vanilj). Detta är enligt mig ett härligt mellanmål eller frukost!

Päronpaj med kardemummasmul
1 päron
15 gram smör
10 gram sötmandlar
2 msk mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk sötning
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Skala päron, skär i bitar och lägg i en portionspajform (ca 14 cm i diameter). Hacka sötmandlar och blanda med resterande ingredienser. Smula detta över päronbitarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
