Hoppa till innehåll

Päronpaj med kardemummasmul

Jag erkänner, det blev både en och två smulpajer i helgen. Men de är ju så lättgjorda, hälsosamma och goda! Denna gång hade jag inte bär i, utan päronskivor. Päron är en frukt som jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag erkänner, det blev både en och två smulpajer i helgen. Men de är ju så lättgjorda, hälsosamma och goda! Denna gång hade jag inte bär i, utan päronskivor. Päron är en frukt som jag tycker är mycket god, men ändå sällan äter (konstigt nog), och som dessutom passar bra att baka med. Det har en söt smak och passar bra med olika kryddor såsom kanel och kardemumma. Smuldegen till denna paj smaksatte jag med just kardemumma (och vanilj). Detta är enligt mig ett härligt mellanmål eller frukost!

 
Nu har vi gått över halva arbetsveckan, och nu tycker jag vi kan kalla det “nerförsbacke” till helgen. Jag längtar redan! Jag var på middag med en kompis igår efter jobbet, och när jag kom hem hade Artur passat på att rensa och städa en del. Härligt! Och skötbordet hade ploppat upp också! Jag trodde att det var kvinnan som brukade få ett behov av att boa, men i vårt förhållande känner jag ibland att vi har lite omvända roller mot vad som man generellt kan säga är “normalt”, haha. 
Päronpaj med kardemummasmul - Baka Sockerfritt

Päronpaj med kardemummasmul

1 päron
15 gram smör
10 gram sötmandlar
2 msk mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk sötning
1 ½ krm kardemumma
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skala päron, skär i bitar och lägg i en portionspajform (ca 14 cm i diameter). Hacka sötmandlar och blanda med resterande ingredienser. Smula detta över päronbitarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Päronpaj med kardemummasmul - Baka Sockerfritt