Hoppa till innehåll

Liten päronpaj

I helgen efter min springtur svängde jag ihop en liten söt paj på några minuter, som fick stå inne i ugnen och gräddas medan jag duschade. Det passade perfekt! Det fick i varje fall bli en del.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
I helgen efter min springtur svängde jag ihop en liten söt paj på några minuter, som fick stå inne i ugnen och gräddas medan jag duschade. Det passade perfekt! Det fick i varje fall bli en del utav min frukost, för jag var rejält hungrig. Jag äter ganska sällan päron, men de kan vara väldigt goda om man får tag i ett saftigt. Att baka paj med det blir himmelskt. Ni kan nedan se hur jag gjorde denna päronpaj.
 
Det är en hel del att göra på jobbet, så vissa delar av övriga livet blir smått lidande. Jag försöker i varje fall göra så mycket jag hinner gällande företaget på kvällarna, och jag får hinna med träningen senare i veckan (kanske på lunchen om jag är effektiv!).

 
Liten päronpaj - Baka Sockerfritt
 

Päronpaj till frukost

½ päron
10 gram smör
1 msk mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk havregryn
½ msk sötning
1-2 krm kanel
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skala päron, skär i bitar och lägg i en liten portionspajform (ca 8 cm i diameter). Blanda resterande ingredienser och smula över pärinbitarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Liten päronpaj - Baka Sockerfritt