Påskbakelse
Hälsosam variant på påskbakelse! Rulltårtan håller ett par dagar i kylskåp. Den är godast rumstempererad eller något.. Läs mer

Hälsosam variant på påskbakelse! Rulltårtan håller ett par dagar i kylskåp. Den är godast rumstempererad eller något uppvärmd.
35 minuter + tid för att svalna
Portioner: 6 - 8 portioner
Ingredienser
Rulltårta:
- 4 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- ½ dl sockerersättning
- 2 msk pofiber
- ca 2 msk kakao
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
Chokladfyllning:
- 100 gram mascarpone
- 75 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 50 gram smör
- ½ dl Sukrin Melis
Dekoration:
- Grädde
- 6 till 8 konserverade persikohalvor i fruktjuice
- Sukrin Melis
- ev. extra sötning
Instruktioner
- Rulltårta, Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp
- Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut - även om formen är större). Tjockleken ska inte vara för tunn.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter (kontrollera att bottnen har stelnat). När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort
- Chokladfyllning, Medan rulltårtan gräddas görs fyllningen. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör ner mascarpone och Sukrin Melis till en jämn konsistens.
- Bred på fyllningen försiktigt på bottnen (värm fyllningen något om konsistensen stelna och blivit hård).
- Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl i minst 20-30 minuter
- Dekoration, Pudra gärna rulltårtans kanter med Sukrin melis. Skär rulltårtan i skivor, toppa med vispad grädde (söta gärna grädden något) och en persikohalva. Om önskas garneras bakelsen även med exempelvis citronmeliss och hackad choklad. Servera relativt omgående.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!