Hoppa till innehåll
Open navigation

Påskbakelse

Hälsosam variant på påskbakelse! Rulltårtan håller ett par dagar i kylskåp. Den är godast rumstempererad eller något.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter + tid för att svalna
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Bakverk, Low carb/LCHF, Påskrecept, Rulltårta
Portioner: 6 - 8 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Rulltårta:

Chokladfyllning:

Dekoration:

  • Grädde
  • 6 till 8 konserverade persikohalvor i fruktjuice
  • Sukrin Melis
  • ev. extra sötning

Instruktioner

  • Rulltårta, Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp
  • Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen
  • Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut - även om formen är större). Tjockleken ska inte vara för tunn.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter (kontrollera att bottnen har stelnat). När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort
  • Chokladfyllning, Medan rulltårtan gräddas görs fyllningen. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör ner mascarpone och Sukrin Melis till en jämn konsistens.
  • Bred på fyllningen försiktigt på bottnen (värm fyllningen något om konsistensen stelna och blivit hård).
  • Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl i minst 20-30 minuter
  • Dekoration, Pudra gärna rulltårtans kanter med Sukrin melis. Skär rulltårtan i skivor, toppa med vispad grädde (söta gärna grädden något) och en persikohalva. Om önskas garneras bakelsen även med exempelvis citronmeliss och hackad choklad. Servera relativt omgående.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!