Hoppa till innehåll

Påskbakelse

Sponsrat samarbete med N!CK’S Om bara FYRA dagar är det självaste påskafton! Påsk är en så mysig högtid, tycker ni inte? Jag har få krav och måsten på själva högtiden (jämför med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Påskbakelse - Baka Sockerfritt

Sponsrat samarbete med N!CK’S

Om bara FYRA dagar är det självaste påskafton! Påsk är en så mysig högtid, tycker ni inte? Jag har få krav och måsten på själva högtiden (jämför med typ jul eller nyår som lätt kan bli stressiga och/eller upphaussade), samtidigt som det är ett fint tillfälle att passa på att äta extra gott. Och till alla er som också är påsksugna vill jag komma med den perfekta påskbakelsen. Den är perfekt som dessert eller till en lyxig påskfika! 

Min påskbakelse består av en glutenfri rulltårta utan tillsatt socker som skärs i tjocka skivor. Skivorna i sin tur toppas med grädde och en konserverad persikohalva. Jag har sett många sådana här varianter i mina dagar – men faktiskt aldrig någon i en hälsosam tappning!

Rulltårtan är en lågkolhydratsvariant och är smaksatt med kakao. Fyllningen är även den med chokladsmak, är riktigt krämig och får sin goda smak av N!CK’S dark chocolate (en mörk choklad utan tillsatt socker). Sötar gör jag med Sukrin:1 (lika sött och med samma konsistens som socker) och Sukrin Melis (som florsocker). Jag pudrar även rulltårtans kanter med Sukrin Melis och det är därför den är vit på bilderna.

Jag blev såååå nöjd med denna skapelse! Vet ni att jag åt upp hela rulltårtan på en och en halv dag…

Påskbakelse - Baka Sockerfritt

 

Påskbakelse – 6 till 8 portioner

Rulltårta:
4 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl Sukrin:1
2 msk pofiber
ca 2 msk kakao

1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Chokladfyllning:
100 gram mascarpone
75 gram N!CK’S dark chocolate
50 gram smör
½ dl Sukrin Melis

Dekoration:
Grädde
6 till 8 konserverade persikohalvor (i fruktjuice)
Sukrin melis
ev. extra sötning


Rulltårta

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och Sukrin pösigt med elvisp. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut – även om formen är större). Tjockleken ska inte vara för tunn. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter (kontrollera att bottnen har stelnat). När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Chokladfyllning
Medan rulltårtan gräddas görs fyllningen. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör ner mascarpone och Sukrin Melis till en jämn konsistens. Bred på fyllningen försiktigt på bottnen (värm fyllningen något om konsistensen stelna och blivit hård). Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl i minst 20-30 minuter.

Pudra gärna rulltårtans kanter med Sukrin melis. Skär rulltårtan i skivor, toppa med vispad grädde (söta gärna grädden något) och en persikohalva. Om önskas garneras bakelsen även med exempelvis citronmeliss och hackad choklad. Servera relativt omgående.

Rulltårtan håller ett par dagar i kylskåp. Den är godast rumstempererad eller något uppvärmd.

 

 

Påskbakelse - Baka Sockerfritt

Påskbakelse - Baka Sockerfritt

Påskbakelse - Baka Sockerfritt