Påskgodis – Chokladdoppade Mandelkulor
Om mindre än en månad är det påsk, och enligt min mening är det smart att redan nu börja samla inspiration till påskbaket och hembakat påskgodis. Givetvis vill jag här på bloggen bidra med.. Läs mer

Om mindre än en månad är det påsk, och enligt min mening är det smart att redan nu börja samla inspiration till påskbaket och hembakat påskgodis. Givetvis vill jag här på bloggen bidra med inspiration till hälsosamma varianter.
Här nedan kan ni se mina lättgjorda mandelkulor. De består först och främst av en mandelmassa som jag smaksatt med romarom från min samarbetspartner Dr. Oetker. Romarom är förövrigt en utmärkt smaksättning i godis och bakverk, se exempelvis mina romtryfflar och romkakor. I detta recept har jag använt äggvita i massan, men det går också bra att använda en skvätt grädde. Mandelmassan doppar jag i smält choklad (använd gärna en steviavariant), och för att göra det extra festligt och lyxigt har jag strött på Naturlig dekoration från Dr. Oetker (välj själv om du vill ha blåbär, hallon, jordgubb eller en blandning av dom alla)! Den Naturliga Dekorationen består utav 100% frystorkade bär, och jag tycker den lite syrliga smaken bryter av väldigt fint mot den lite sötare mandelmassan. Perfekt produkt att använda som dekoration i och på bakverk/desserter/mellanmål!
Detta recept på mandelkulor har jag fått möjlighet att ta fram tillsammans med Dr. Oetker!

Chokladdoppade Mandelkulor – 12 stycken
2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
ca 2-3 msk sötströ
4 krm Dr. Oetker Romarom
Dekoration:
70 gram mörk choklad, gärna utan tillsatt socker
Dr. Oetker Naturlig Dekoration – blåbär/jordgubb/hallon
Blanda mandelmjöl med sötning och romarom. Rör sist ner äggvita. Låt gärna degen stå kallt en stund. Forma bollar utav degen och doppa i smält choklad. Placera på en tallrik med bakplåtspapper och dekorera genom att strö valfri Naturlig Dekoration från Dr. Oetker över. Låt stelna.



