Hoppa till innehåll

Påskgodis – Chokladfudge med frystorkade bär

Om en vecka är det självatse påskafton. Vad ska ni hitta på? Kanske åka iväg någonstans, fira hemma eller bara skippa det hela? Själv ska jag över påskafton åka till Arturs pappas.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Om en vecka är det självatse påskafton. Vad ska ni hitta på? Kanske åka iväg någonstans, fira hemma eller bara skippa det hela? Själv ska jag över påskafton åka till Arturs pappas landställe och fira. Det ligger ett par timmar bort med bil, så det är rätt långt borta samtidigt som det ändå känns okej att åka fram och tillbaka under samma dag. Jag är rätt bekväm av mig, och kände att jag inte var supersugen på det där med att sova över med Vincent denna gång…
 
Jag funderar på vad jag ska baka till påsk att ta med på firandet. Ett recept som står högt upp på listan är dessa chokladfudge. De blev så fantatsiskt goda! När jag gjorde dom sa Artur att de var något av de godaste jag bakat. Och då ska jag tillägga att han kan vara rätt kräsen och ärlig med sin betygsättning (till skillnad från min mamma som tycker att aaaallt är så gott, och att alla bakverk var preciiiis lika goda. Förutom min päron- och kanelkaka tydligen. För den önskar hon alltid). 
 
Chokladfudgen smälter i munnen och har en härlig krämig konsistens. Tvisten i dessa godbitar är att de innehåller små bitar av frystorkade bär! Både i fudgen och som dekoration. De bryter av fint mot det söta. De bär som jag använt är Naturlig Dekoration från Dr. Oetker och finns i smakerna blåbärhallon och jordgubb.
 
 
 
 
Påskgodis - Chokladfudge med frystorkade bär - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Chokladfudge med frystorkade bär – 12 bitar
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
50 gram mascarpone 
2 msk frystorkade bär i små bitar (blåbär/hallon/jordgubb)
1 krm vaniljpulver 
ev. ½ -1 msk sötning

Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält. Tillsätt mascarpone, vanilj och eventuell sötning och rör noga till en slät smet. Häll sist ner 1 msk valfri frystorkade bär i små bitar och rör om. Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med folie och häll i chokladmassan. Toppa sist med ytterligare 1 msk frystorkade bär i små bitar. Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.
 
 
 
 
Påskgodis - Chokladfudge med frystorkade bär - Baka Sockerfritt