Hoppa till innehåll

Påskpannacotta / Mangopannacotta

Påsken infaller väldigt tidigt i år, och det är faktiskt bara en dryg månad kvar. Och vet ni vad? Jag är mammaledig över påsk! Kan ni förstå hur häftigt detta är, och att det är så.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Påsken infaller väldigt tidigt i år, och det är faktiskt bara en dryg månad kvar. Och vet ni vad? Jag är mammaledig över påsk! Kan ni förstå hur häftigt detta är, och att det är så snart?! *Gråter glädjetårar* Jag tänkte flika in ett påskrecept redan nu. Är man bloggare, och dessutom en bakande sådan, så gället det att vara i framkant när det gäller högtider. Jag vet inte vad jag ska göra under påsk detta år. Vi har nog lämnat den rätt oplanerad, speciellt med tanke på att det beräknade födelsedatum för vår lille skrutt är bara drygt en vecka efter. Har ni något planerat inför påsk?

 
Jag vill här bjuda på lite inspiration inför påsk, vilket är en mangopannacotta! Få ingredienser och riktigt enkel att göra. Mango är söt i sig själv och har en sådan härlig mild smak, vilken jag tycker passar perfekt i en krämig pannacotta. Toppad är den på bilden nedan med en hallonröra (ex. mosade hallon).
 

Mangopannacotta

1 dl vispgrädde
100 gram mango
½ tsk gelatinpulver +  ½ msk kallt vatten
ev. 1 tsk sötströ

Toppa eventuellt med mosade hallon

Blanda kallt vatten med gelatinpulvret och låt stå i ca 5 minuter. Koka upp grädden, och ta bort kastrullen från plattan. Lägg i resterade ingredienser och mixa ihop allt med stavmixer. Fördela i två glas eller dyl. Låt stå i minst fyra timmar i kylskåp.

 

Påskpannacotta / Mangopannacotta - Baka Sockerfritt