Hoppa till innehåll

Peanut butter blondies (veganska)

          Jag ser alltid till att ha en burk med nöt- eller Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Peanut butter blondies (veganska) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Jag ser alltid till att ha en burk med nöt- eller mandelsmör hemma (håller länge öppnad i kylskåp dessutom). Det är perfekt att använda om man vill ha saftiga och/eller lite kladdiga bakverk! Denna gång fick jag nytta av jordnötssmör i dessa peanut butter blondies. Och oj, så goda de blev! Blondiesen innehåller dessutom massor av chokladbitar som ger en härlig crunch i det lite kladdiga.
 
Receptet är väldigt lätt att göra – bara blanda ihop, ner i en form och grädda. Supersmidigt! I receptet använder jag arrowrot vilket är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelnngen i mataffärer!
 

 
Peanut butter blondies (veganska) - Baka Sockerfritt
 
 

 

Peanut butter blondies (veganska) – 6 bitar

40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl jordnötssmör
1 ½ dl mandeldryck (eller liknande)
1 ½ dl mandelmjöl
3/4 dl havremjöl
3 msk fibersirap gold (eller liknande som honung/lönnsirap)
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
ev. 2-3 msk extra sötning (efter smak)
ev. extra choklad

Sätt ungen på 175 grader. Värm jordötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck. Rör ner övriga ingredienser utan choklad. Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

 
 

 
 
Peanut butter blondies (veganska) - Baka Sockerfritt
 
Peanut butter blondies (veganska) - Baka Sockerfritt