Peanut butter caramel brownie
Peanut butter caramel brownie. Jordnötssmör,.. Läs mer



Peanut butter caramel brownie – 8 till 10 rutor
Brownie:
70 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
70 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk sötningsströ
2 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
Karamell- och jordnötslager:
1 ½ dl vispgrädde
1 dl jordnötssmör (osötat)
3 msk fibersirap gold
Chokladöverdrag:
50 gram choklad, utan tillsatt socker
10 gram smör
sötning efter smak
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Karamell- och jordnötslager
Koka upp grädde och fibersirap gold. Sjud under omrörning i ca 50 minuter tills massan tjocknat. Rör ner 1 dl jordnötssmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stelna i kylskåp.
Chokladöverdrag
Smält choklad och smör. Söta efter smak. Fördela chokladen ovanpå karamellagret. Låt stelna och skär i bitar.



