Hoppa till innehåll

Peanut butter caramel brownie

        Peanut butter caramel brownie. Jordnötssmör,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Peanut butter caramel brownie. Jordnötssmör, karamell och choklad. Allt i en kaka. Det kan ju inte bli annat än gott! Och jag tycker att denna extra allt-brownie blev en fantastisk skapelse. No more words needed liksom.
 
Brownien är i tre lager. Först har vi själva chokladbrownien, vilken är toppad med ett karamellager som förutom karamell även smakar av jordnötssmör. Det hela är givevis täck av ännu mer choklad! På bilderna toppar jag med hackad choklad, pumpafrö och lite riven kokos

Peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt

 

 

Peanut butter caramel brownie – 8 till 10 rutor

Brownie:
70 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
70 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk sötningsströ
2 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Karamell- och jordnötslager:
1 ½ dl vispgrädde
1 dl jordnötssmör (osötat)
3 msk fibersirap gold

Chokladöverdrag:
50 gram choklad, utan tillsatt socker
10 gram smör
sötning efter smak


Brownie

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Karamell- och jordnötslager
Koka upp grädde och fibersirap gold. Sjud under omrörning i ca 50 minuter tills massan tjocknat. Rör ner 1 dl jordnötssmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stelna i kylskåp.

Chokladöverdrag
Smält choklad och smör. Söta efter smak. Fördela chokladen ovanpå karamellagret. Låt stelna och skär i bitar.

 

 

Peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt
 
Peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt
 

Peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt
 
Peanut butter caramel brownie - Baka Sockerfritt