Hoppa till innehåll

Peanut butter chocolate chip cookie cake

En stor kaka i en liten pajform. Det handlar detta inlägg om. Receptet har fått det långa namnet Peanut butter chocolate chip cookie cake – och det är just vad det är! I botten av formen.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En stor kaka i en liten pajform. Det handlar detta inlägg om. Receptet har fått det långa namnet Peanut butter chocolate chip cookie cake – och det är just vad det är! I botten av formen har jag fördelat ett lager av jordnötskräm, och ovanpå detta lagt själva kakan. Kakdegen har en bas av mandelmjöl och innehåller generöst med grovhackad choklad. Dessutom är den smaksatt med lite kanel vilket passar superbra i kakan!

“Kakpajen” blev riktigt god och är dessutom mejerifri (beorende på vilken typ av choklad som används). Jag skulle säga att receptet räcker till tre portioner. 

Peanut butter chocolate chip cookie cake - Baka Sockerfritt

Peanut butter chocolate chip cookie cake

Jordnötsbotten:
½ dl jordnötssmör, osötad och saltat
1 msk kokosolja
2/3 msk fibersirap gold (honung eller dylikt) 

Chocolate chip cookie:
1 litet ägg
20 gram grovhackad choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosolja
1 msk sötningsströ
2 krm bakpulver
2 krm kanel

Jordnötsbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja och blanda med jordnötssmör och sötning. Fördela i botten av en liten pajform, 14 cm i diameter, eller liknande.

Chocolate chip cookie
Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, sötning, bakpulver och kanel. Smält kokosolja och blanda ner detta tillsammans med ett uppvispat ägg. Blanda sist ner grovhackad choklad. Fördela kakdegen ovanpå jordnötbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

Peanut butter chocolate chip cookie cake - Baka Sockerfritt

Peanut butter chocolate chip cookie cake - Baka Sockerfritt

Peanut butter chocolate chip cookie cake - Baka Sockerfritt