Hoppa till innehåll

Peanut butter chocolate chip cookies

Under förra månaden släppte jag aprils nyhetsbrev. I varje utskick bjuder jag på ett speciellt recept, och jag tänkte att det kunde vara en god idé att visa er detta recept som var en riktig.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Under förra månaden släppte jag aprils nyhetsbrev. I varje utskick bjuder jag på ett speciellt recept, och jag tänkte att det kunde vara en god idé att visa er detta recept som var en riktig höjdare (i det nya utskicket visar jag er en len mejerifri chokladmousse)! Receptet gäller härliga, knapriga/crunchiga småkakor med jordnötssmör och bitar av choklad. Jag kallar dom Peanut butter chocolate chip cookies! 
 
Jordnötssmöret i receptet som jag anänder är mitt egna, vars recept du hittar HÄR. Det går givetvis bra att använda ett annat, men tänk då på att sötningen kan behöva varieras beroende på jordnötssmörets sötma. Knapriga blir kakorna av fibersirap gold (som dessutom har en mjuk och härlig karamellsmak).
 
 
 
 
Peanut butter chocolate chip cookies - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Peanut butter chocolate chip cookies – 6 stycken

40 gram jordnötssmör
15 gram grovhackad choklad (gärna steviachoklad)

½ dl havregryn
2 msk mandelmjöl
2 msk fibersirap gold


Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap och rör därefter ner jordnötssmör. Blanda ner havregryn och mandelmjöl. Låt svalna något och blanda i grovhackad choklad. Forma tjocka små kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper (ca 1-2 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt kallna.

 
 
 
 
Peanut butter chocolate chip cookies - Baka Sockerfritt
 
Peanut butter chocolate chip cookies - Baka Sockerfritt