Hoppa till innehåll

Peanut butter coconut cookies

Jordnötssmör. Det är ju sååå gott. Eller nötsmör överhuvudtaget.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jordnötssmör. Det är ju sååå gott. Eller nötsmör överhuvudtaget måste jag säga är en riktig höjdare! Ofta gör jag eget, men ibland köper jag färdigt. I dessa ljuuuvliga peanut butter coconut cookies har jag använt mig utav färdigköpt jordnötssmör (salt, men utan sötma), men det går givetvis att använda egengjort. 
 
Mina peanut butter coconut cookies är veganska (beorende på vilken flytande sötning samt eventuell choklad som används) och för att göra de härligt knapriga och “cookies”-liknande har jag använt mig av chiaägg. Chiaägg är ett veganskt substitut för ägg bestående av chiafrö och vatten som får stå under några minuter (går säkerligen att använda linfrön också). Förutom jordnötssmör innehåller kakorna bland annat riven kokos och havregryn.
 
Min rekommendation är att även tillsätta grovhackad choklad i! Blir extra gott och ger extra crunch. 
 
 
 
 
Peanut butter coconut cookies - Baka Sockerfritt
 
 

 

Peanut butter coconut cookies – 10 kakor

1 chiaägg
1 dl jordnötssmör, salt (osötat)
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
ca 2 msk sötningsströ
ca 1 msk honung/lönnsirap eller dylikt
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. grovhackad choklad

*chiaägg= 1 msk chiafrö och 3 msk vatten blandas och får stå i minst fem minuter


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman havregryn och riven kokos till ett mjöl. Blada med resterande ingredienser, söta efter smak. Om önskas tillsätts grovhackad choklad. Forma till runda kakor, ca 1 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills kakorna tar färg.

 
 
 
 

Peanut butter coconut cookies - Baka Sockerfritt
 
Peanut butter coconut cookies - Baka Sockerfritt
 
Peanut butter coconut cookies - Baka Sockerfritt