Hoppa till innehåll

Peanut butter cups (utan tillsatt socker)

    Ett av mina typ topp tre-godisar är utan tvekan mina Peanut butter cups. Roligt nog också ett av de första bakverk jag skapade till bloggen! Så dessa härligheter har minst sagt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Peanut butter cups (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 

 

Ett av mina typ topp tre-godisar är utan tvekan mina Peanut butter cups. Roligt nog också ett av de första bakverk jag skapade till bloggen! Så dessa härligheter har minst sagt hängt med mig under många år – under massor av events, födelsedagar och som gåvor. De är liksom alltid omtyckta och därför vill jag påminna om dessa!  

Peanut butter cupsen är en härlig och god blanding av jordnötssmör och choklad, och så har dom en neutral botten av mandelmjöl (som blir den övre delen sen när man vänder den). Om du inte testat måste du göra det! Det blir ett perfekt lördagsgodis! Eller onsdags- eller torsdagsgodis.

  

Peanut butter cups (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 

Peanut Butter Cups – 10 stycken

Botten:
20 gram rumsvarmt smör 
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
⅔ msk sockerersättning
2 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 gram jordnötssmör, osötat (med salt)
½ msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör hälften ljus/hälften mörk)
ev. kokosolja

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör med sötning. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja för att få den mer lätthanterlig). Häll först på den ena chokladen och därefter den andra ovanpå kakan och jordnötssmöret. Fördela ut chokladen med en liten sked. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna. Servera gärna kakorna med chokladdelen underst och pudra med sötning i florformat.

 

 

Peanut butter cups (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt