Hoppa till innehåll

Peanut Butter Cups, utan tillsatt socker

    Ett av mina äldsta och, om jag får säga det själv, populäraste recept har kommit att bli mina Peanut Butter Cups. Och även jag är helt tokig i dessa! Jag har bakat dom otaliga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Peanut Butter Cups, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

 

Ett av mina äldsta och, om jag får säga det själv, populäraste recept har kommit att bli mina Peanut Butter Cups. Och även jag är helt tokig i dessa! Jag har bakat dom otaliga gånger – till event, födelsedagar, som presenter och bara för att det är himla gott. Om ni inte testat måste ni göra det!

 

Peanut Butter Cups, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Peanut Butter Cups – 20 till 30 stycken

Botten:
50 gram rumsvarmt smör 
2 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
½ msk fibersirap (kan uteslutas, tillsätt ev. mer smör då)
½ tsk vaniljpulver

Fyllning:
1 dl jordnötssmör, osötat (med salt)
1 ½ msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
160 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör hälften ljus/hälften mörk)
ev. kokosolja

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör med sötning. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja för att få den mer lätthanterlig). Häll först på den ena chokladen och därefter den andra ovanpå kakan och jordnötssmöret. Fördela ut chokladen med en liten sked. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna. Servera gärna kakorna med chokladdelen underst och pudra med sötning i florformat. 

 
 
Peanut Butter Cups, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt