Hoppa till innehåll

Peanut Butter Cups utan tillsatt socker

     Idag vill jag tipsa er om ett av mina favvorecept – mina supermumsiga (om jag får säga det själv) Peanut Butter Cups. Receptet har följt med mig i många år och jag kan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Peanut Butter Cups utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

  

Idag vill jag tipsa er om ett av mina favvorecept – mina supermumsiga (om jag får säga det själv) Peanut Butter Cups. Receptet har följt med mig i många år och jag kan liksom INTE FÅ NOG! Dessa har jag bakat till många event och kalas. Så, har ni inte gjort dessa, så bara gör dom. Dom har den där härliga kombinationen av sött och salt, och knaprigt och mjukt. Plus choklad och jordnötssmör. Kan inte bli så mycket annat än gott. 

 

Peanut Butter Cups utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

 

Peanut Butter Cups – 10 stycken

Botten:
20 gram rumsvarmt smör 
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
⅔ msk sötningsströ
2 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 gram jordnötssmör, osötat (med salt)
½ msk sötningsströ

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör hälften ljus/hälften mörk)
ev. kokosolja

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör med sötning. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja för att få den mer lätthanterlig). Häll först på den ena chokladen och därefter den andra ovanpå kakan och jordnötssmöret. Fördela ut chokladen med en liten sked. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna. Servera gärna kakorna med chokladdelen underst och pudra med sötning i florformat.

 

 

Peanut Butter Cups utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt