Hoppa till innehåll

Pecan cupcakes

Pecannötter är en av mina favoritnötter, de har en så mild och mjuk smak! Jag använder hackade pecannötter relativt ofta i mina bakverk, vilket jag tycker blir supergott. Nu har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Pecannötter är en av mina favoritnötter, de har en så mild och mjuk smak! Jag använder hackade pecannötter relativt ofta i mina bakverk, vilket jag tycker blir supergott. Nu har jag gjort pecannötscupcakes, smaksatta med kanel och toppade med en härlig frosting. Om jag får bestämma, vilket jag får, gör jag min frosting av mascarpone (men det går givetvis bra att använda cream cheese). Jag tycker nämligen inte att det blir speciellt gott med cream cheese, det har en lite för syrlig smak för att passa mig. Då är mascarpone bättre, som är väldigt mild och neutral. Vill man tillsätter man lite kaffe i denna frosting, men bara lite, så att inte frostingen blir rinnig.

Tävlingen om cupcekesställen från My Perfect Day är nu avslutad, och vinnaren Karolina är kontaktad. Tack till alla er som var med och tävlade! Men håll ögonen öppna, för under veckan kommer ännu en tävling upp! Ni vet att jag som “nyårmålsättning” hade att satsa allt jag bara kunde på Baka Sockerfritt? Ni kan lita på att jag har gjort precis det.

Pecan cupcakes - Baka Sockerfritt
 

 
Pecan cupcakes – 3 stycken

Smet:
25 gram smör
1 ägg
½ dl mjölk
20 gram finhackade pecannötter
1 ½ msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1-1½ msk sötströ
1 krm vaniljpoulver
1 krm kanel
½ tsk bakpulver

Frosting:
30 gram smör
70 gram mascarpone (alt. cream cheese)
ca 1 msk sötströ
ev. ½ krm vaniljpulver
ev. lite mycket starkt kaffe (ex. Blanda ½ krm snabbkaffe med ½ tsk hett vatten)

Smet
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg, smör och vätskan. Fördela semeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Frosting
Värm smöret mjukt, och blanda därefter med resterande ingredienser. Tillsätt gärna lite kaffe. Spritsa muffinsen med frostingen.

Pecan cupcakes - Baka Sockerfritt