Hoppa till innehåll

Pecan- och valnötsmuffins

Pecannötter och valnötter passar riktigt bra i muffins och andra mjuka.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Portioner: 4 muffins
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Muffinssmet

Smörkräm

Instruktioner

Muffinssmet

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda finhackade nötter (det ska vara totalt 50 gram) med övriga torra ingredienser till smeten och blanda noga ut med rumsvarmt smör.
  • Vispa äggen pösigt med elvisp och tillsätt dessa bland de torra ingredienserna.
  • Fördela smeten i fyra muffinformar (som gärna får stå i en muffinsplåt). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills muffinsen börjat bli fasta (de får gärna vara lite kladdiga i mitten)

Smörkräm

  • Smält smöret och blanda sedan noga med mascarpone så att alla klumpar försvinner.
  • Tillsätt sötning, kakao och vaniljpulver och blanda väl.
  • Bre eller spritsa på smörkrämen på de avsvalnade muffinsen (det kan behövas extra smörkräm om du vill göra en ”hög” spritsning)
  • Tips: Gör hälften av smörkrämen med kakao och hälften utan! Glöm då inte att endast ta hälften av kakaomängden i den andra delen av krämen!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!