50 minuter
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Portioner: 4 muffins
Ingredienser
Muffinssmet
- 65 gram rumsvarmt smör
- 50 gram finhackade pecan- och valnötter i ungefär lika delar
- 2 st ägg
- 6 msk mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1 dl stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 4 krm kanel
Smörkräm
- 40 gram smält smör
- 70 gram mascarpone
- 1-2 msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- ev. 2 tsk kakao
Instruktioner
Muffinssmet
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda finhackade nötter (det ska vara totalt 50 gram) med övriga torra ingredienser till smeten och blanda noga ut med rumsvarmt smör.
- Vispa äggen pösigt med elvisp och tillsätt dessa bland de torra ingredienserna.
- Fördela smeten i fyra muffinformar (som gärna får stå i en muffinsplåt). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills muffinsen börjat bli fasta (de får gärna vara lite kladdiga i mitten)
Smörkräm
- Smält smöret och blanda sedan noga med mascarpone så att alla klumpar försvinner.
- Bre eller spritsa på smörkrämen på de avsvalnade muffinsen (det kan behövas extra smörkräm om du vill göra en ”hög” spritsning)
- Tips: Gör hälften av smörkrämen med kakao och hälften utan! Glöm då inte att endast ta hälften av kakaomängden i den andra delen av krämen!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!