Hoppa till innehåll

Pecan pie bar (vegansk)

      Pekannöten är en av mina favvonötter och är en ingrediens jag mer än gärna bakar med. Seciellt passar det ihop med choklad kan jag tycka! I detta recept blandar jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pecan pie bar (vegansk) - Baka Sockerfritt
 
 
 

Pekannöten är en av mina favvonötter och är en ingrediens jag mer än gärna bakar med. Seciellt passar det ihop med choklad kan jag tycka! I detta recept blandar jag just dessa två smaker i en slags pajbar med krämig choladfyllning vilket bryter av fint med mer crunchiga bitar av bland annat pekannötter. Barerna är veganska och får sin sötma av färska dadlar.

Jag använder arrowrotpulver i fyllningen för att få till en mer fast konsistens. Detta kan man kalla en lågkolhydratsvariant av potatismjöl och hittas på kryddavdelningen i mataffärer.

 

Pecan pie bar (vegansk) - Baka Sockerfritt

 

Pecan pie bar – 5 bitar

Botten:
50 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandel
½ dl pekannötter
½ dl riven kokos

Fyllning:
70 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl kokosmjölk
½ dl mandel
1 msk kakao
1 msk arrowrotpulver

Topping:
½-1 dl pekannötter/mandel

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandel, kokos och nötter till en finmalen konsistens. Blanda med dadlar (med händer eller mixer). Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten av denna.

Fyllning
Mixa samman alla ingredienser och fördela ovanpå bottnen.

Topping
Hacka mandel och strö pekanhalvor och hackad mandel ovanpå fyllningen. Tryck ner något. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.

 

 

Pecan pie bar (vegansk) - Baka Sockerfritt
 
Pecan pie bar (vegansk) - Baka Sockerfritt