Hoppa till innehåll

Pecan pie bar

    Mums för pekannötter! Det bakar jag mer än gärna med, och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Pecan pie bar - Baka Sockerfritt

 

 

Mums för pekannötter! Det bakar jag mer än gärna med, och har börjat gör så allt mer på senare tid. Här har jag gjort en krämig och smarrig pekanpajbar med en pekanbotten, chokladfyllning och crunchiga nötter och mandel som topping! Barerna är veganska och sötade med färska dadlar.

Fyllningen innehåller arrowrorpulver för en mer fast konsistens. Det är en lågkolhydratsvariant till exempelvis potatismjöl och går säkerligen bra att byta ut mot just detta. Arrowrot finns att köpa i kryddavdelningen i vanliga matffärer!

 

Pecan pie bar - Baka Sockerfritt

 

 

Pecan pie bar – 5 bitar

Botten:
50 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandel
½ dl pekannötter
½ dl riven kokos

Fyllning:
70 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl kokosmjölk
½ dl mandel
1 msk kakao
1 msk arrowrotpulver

Topping:
½-1 dl pekannötter/mandel


Botten

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandel, kokos och nötter till en finmalen konsistens. Blanda med dadlar (med händer eller mixer). Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten av denna.

Fyllning
Mixa samman alla ingredienser och fördela ovanpå bottnen.

Topping
Hacka mandel och strö pekanhalvor och hackad mandel ovanpå fyllningen. Tryck ner något. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.

  

Pecan pie bar - Baka Sockerfritt

Pecan pie bar - Baka Sockerfritt

Pecan pie bar - Baka Sockerfritt