Pekanchokladbollar
Jippie, äntligen fredag och snart helg! Jag har ett supersmarrigt förslag till helgbakningen och det är pekanchokladbollar. Har ni tänkt på att choklad är toppengott tillsammans med Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0424_59a191d32a6b2281ac2bbd52.jpg)
Jippie, äntligen fredag och snart helg! Jag har ett supersmarrigt förslag till helgbakningen och det är pekanchokladbollar. Har ni tänkt på att choklad är toppengott tillsammans med pekannötter? Om ni inte bakat med denna smakkombo så passa på nu! Stort plus är att dessa chokladbollar är lätta att göra – vilket ju nästan alla typer av chokladbollar är.
Ett tips för att få chokladbollsdegen mer lätthanterlig och fast, är att ställa den i kylen för att kallna ett tag. Men det går också bra att rulla bollar direkt efter att degen abetats ihop. Jag valde att dekorera dessa pekanchokladbollar med riven kokos!
Pekanchokladbollar – 6 stycken
50 gram pekannötter
20 gram smör
½ dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
Dekoration: riven kokos
Mixa pekannötter och riven kokos (behöver inte vara helt finmixat). Blanda därefter med övriga ingredienser till en chokladbollsdeg. Forma till bollar och rulla i riven kokos.