Pekanpajbar
Ett perfekt recept som passar att göra både till mellanmål och bakverk är det ni kan se i detta inlägg – pecan pie bar/pekanpajbar! Pekannöten är en av mina.. Läs mer


Ett perfekt recept som passar att göra både till mellanmål och bakverk är det ni kan se i detta inlägg – pecan pie bar/pekanpajbar! Pekannöten är en av mina favvonötter och är en ingrediens jag mer än gärna bakar med. Speciellt passar det ihop med choklad kan jag tycka! I detta recept blandar jag just dessa två smaker i en slags pajbar med krämig choladfyllning vilket bryter av fint med mer crunchiga bitar av bland annat pekannötter. Barerna är veganska och får sin sötma av färska dadlar.
Jag använder arrowrotpulver i fyllningen för att få till en mer fast konsistens. Detta kan man kalla en lågkolhydratsvariant av potatismjöl och hittas på kryddavdelningen i mataffärer.

Pekanpajbar – 5 bitar
Botten:
50 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandel
½ dl pekannötter
½ dl riven kokos
Fyllning:
70 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl kokosmjölk
½ dl mandel
1 msk kakao
1 msk arrowrotpulver
Topping:
½-1 dl pekannötter/mandel
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandel, kokos och nötter till en finmalen konsistens. Blanda med dadlar (med händer eller mixer). Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten av denna.
Fyllning
Mixa samman alla ingredienser och fördela ovanpå bottnen.
Topping
Hacka mandel och strö pekanhalvor och hackad mandel ovanpå fyllningen. Tryck ner något. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.
