Hoppa till innehåll

Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker

      Äntligen är det rabarbersäsong – ett tecken på att sommaren är påväg, vad härligt! Något som jag tycker är kul att göra med rabarber är smulpaj, då det både.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Äntligen är det rabarbersäsong – ett tecken på att sommaren är påväg, vad härligt! Något som jag tycker är kul att göra med rabarber är smulpaj, då det både är väldigt enkelt och gott. Ett av dessa recept som jag gjorde förra sommaren är denna Pekanrabarberpaj i liten form. Gott med det syrliga som bryter av mot det söta!
 
Jag har alltså gjort pajen i en mindre pajform, ca 14 cm diamatern, men går givetvis att göra en större sats i en större form (ca 4-dubbla för en form på 24 cm)! Potatismjölet går dessutom fint att byta ut mot arrowrotpulver för en lågkolhydratsvariant.
 
 

Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Pekanrabarberpaj – 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
25 gram pekannötter
25 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 msk + 1 tsk sockerersättning
1 tsk potatismjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rabarber ca 1,5 cm tjocka. Blanda med 1 tsk sockerersättning och potatismjöl och fördela i en mindre pajform, ca 14 cm. Grovhacka pekannötter. Blanda resterande ingredienser med nötterna. Smula över rabarberskivorna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lägg en bit aluminiumfolie över om den börjar brännas. Låt svalna och servera med grädde eller glass utan tillsatt socker!

 
 

Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt