Hoppa till innehåll

Pekanrabarberpaj

        Jag har bakat en hel del med rabarber denna sommar. Framförallt olika sorters smulpaj – jag är helt fast! Lätt, supergott och fräscht somrigt. Och det är lika.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pekanrabarberpaj - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag har bakat en hel del med rabarber denna sommar. Framförallt olika sorters smulpaj – jag är helt fast! Lätt, supergott och fräscht somrigt. Och det är lika bra att passa på tycker jag. Nu är ju sommaren här och därmed rabarbern i säsong!
 
Denna rabarberpaj innehåller massor av pekannötter i smuldegen, vilket passar väldigt bra i smulpaj! Och den syrliga rabarbern är som vanligt ljuvlig i brytning med det söta. 
 
Jag har gjort pajen i en mindre pajform, ca 14 cm diamatern, men går givetvis att göra en större sats i en större form! Potatismjölet går dessutom fint att byta ut mot arrowrotpulver för en lågkolhydratsvariant.
 
 
Pekanrabarberpaj - Baka Sockerfritt
 
 
 

Pekanrabarberpaj – 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
25 gram pekannötter
25 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 msk + 1 tsk sockerersättning
1 tsk potatismjöl


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rabarber ca 1,5 cm tjocka. Blanda med 1 tsk sockerersättning och potatismjöl och fördela i en mindre pajform, ca 14 cm. Grovhacka pekannötter. Blanda resterande ingredienser med nötterna. Smula över rabarberskivorna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lägg en bit aluminiumfolie över om den börjar brännas. Låt svalna och servera med grädde eller glass utan tillsatt socker!

 
 
 
Pekanrabarberpaj - Baka Sockerfritt
 
Pekanrabarberpaj - Baka Sockerfritt