Pekanrabarberpaj
Jag har bakat en hel del med rabarber denna sommar. Framförallt olika sorters smulpaj – jag är helt fast! Lätt, supergott och fräscht somrigt. Och det är lika.. Läs mer



Pekanrabarberpaj – 1 till 2 portioner
80-100 gram rabarber
25 gram pekannötter
25 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 msk + 1 tsk sockerersättning
1 tsk potatismjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rabarber ca 1,5 cm tjocka. Blanda med 1 tsk sockerersättning och potatismjöl och fördela i en mindre pajform, ca 14 cm. Grovhacka pekannötter. Blanda resterande ingredienser med nötterna. Smula över rabarberskivorna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lägg en bit aluminiumfolie över om den börjar brännas. Låt svalna och servera med grädde eller glass utan tillsatt socker!

