Pepparkakor utan gluten och tillsatt socker
Jag har faktiskt ännu inte bakat några pepparkakor i år – men jag bara måste visa er mitt favvopepparkaksrecept som jag tycker såååå mycket om! Jag ska verkligen förska.. Läs mer
Jag har faktiskt ännu inte bakat några pepparkakor i år – men jag bara måste visa er mitt favvopepparkaksrecept som jag tycker såååå mycket om! Jag ska verkligen förska hinna baka dom innan julaton i alla fall. Jag kommer ihåg förra året när Vincent hjälpte mig att baka dessa. Han är värsta bakexperten!
Receptet är som vanligt både utan gluten och tillsatt socker men ändå är det underbart mumsiga och knapriga. Fibersirapen i receptet ger både den kanpriga konsistensen och gör att dom håller ihop bra. På bilderna har jag dekorerat med en slags kristyr. Jag vill höja ett varningens finger om att det inte så gott att äta (utan mest för syns skull). Hur som helst gör du denna kristyr väldigt enkelt genom att blanda 1 dl surkin melis med två tsk vatten.
Pepparkakor utan tillsatt socker – ca 15 till 20 stycken
25 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl (ev. något mer)
3 msk fibersirap gold
1 ½ msk kokosmjöl
1 ½ msk pofiber
2/3 – 1 tsk pepparkakskrydda
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold. Rör ner smör och låt smöret smälta. Blanda alla torra ingredienser och rör ner detta. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut (inte för tunt). Ta ut pepparkakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugn i ca 8 minuter. Låt svalna.