Pepparkakor
Jag har ju skrivit en hel del om pepparkakor under helgen, så jag tänkte passa på att slänga upp ett till recept på pepparkakor som jag gjorde för ett par veckor sedan! De blir härligt.. Läs mer

Jag har ju skrivit en hel del om pepparkakor under helgen, så jag tänkte passa på att slänga upp ett till recept på pepparkakor som jag gjorde för ett par veckor sedan! De blir härligt knapriga och perfekta att servera till julfikat eller glöggminglet. Jag tog ut hjärtan av pepparkaksdegen, vilket blev fint tycker jag!

Pepparkakor – 4 till 6 stycken
30 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
ca 1 ½ msk sötströ
ca 1 tsk pepparkakskrydda
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör därefter ner rumsvarmt smör och blanda till en deg. Gör sex stycken kakor av degen (gärna hjärtan) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter till kakorna börjar få färg.
Tips: gör kakorna direkt på bakplåtspappret och plåten!