Hoppa till innehåll

Pepparkaksblondie utan ägg

      YEY äntligen, äntligen första advent! Som julälskare gäller det verkligen att passa på med allt julbakande och det är så många härliga recept jag vill baka. Här kommer.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pepparkaksblondie utan ägg - Baka Sockerfritt
 
 
 

YEY äntligen, äntligen första advent! Som julälskare gäller det verkligen att passa på med allt julbakande och det är så många härliga recept jag vill baka. Här kommer dagens jultips – en pepparkaksblondie utan ägg. Den fick en så härlig kletig och kompakt browniekonsistens vilket passar toppen i kombination med pepparkakssmaken. 

Jag rekommenderar att äta pepparkaksblondien ljummen eller rumstempererad eftersom den blir lite mjukare i sin konsistens. Kakan ska förvaras i kylskåp men går utmärkt att värma upp en aning i ugn eller mikro. Själv valde jag att toppa min pepparkaksblondie med ett chokladöverdrag – men det går bra att utesluta detta.

  

Pepparkaksblondie utan ägg - Baka Sockerfritt

 

Pepparkaksblondie utan ägg

50 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl havremjöl
½ dl grädde
½ dl mjölk
2 ½ msk fibersirap gold
2 msk sockerersättning
2 msk pofiber
2 tsk pepparkakskrydda
1 ½ tsk bakpulver

Chokladöverdrag:
50 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
1 msk vispgrädde

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smält smör samt resterande ingredienser. Rör om men en sked. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Smält ingredienserna till chokladöverdraget tillsammans och toppa den avsvlane kakan med detta. Kakan serveras med fördel ljummen eller rumstempererad!

 

 

Pepparkaksblondie utan ägg - Baka Sockerfritt
 
Pepparkaksblondie utan ägg - Baka Sockerfritt