Hoppa till innehåll
Open navigation

Pepparkaksbollar

Så var det fredg igen! Härligt, eller hur? Fast jag är föräldraledig, kan jag ändå känna av en viss skillnad mellan vardagar och helgen, mycket på grund utav företaget. Även om jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Så var det fredg igen! Härligt, eller hur? Fast jag är föräldraledig, kan jag ändå känna av en viss skillnad mellan vardagar och helgen, mycket på grund utav företaget. Även om jag försöker att inte lägga ner för mycket tid på det just nu, så är det något mer att göra under vardagar. Jag tycker om att känna av den skillnaden, och också få lite helgkänsla (och att alla dagar inte bara går in i varandra och jag inte ens vet vilken dag det är). Nu är det dock inte så lång tid kvar tills många får lite julledigt, hurra!
 
Denna fredag (och julen!) till ära, bjuder jag på pepparkaksbollar. Istället för att ha smaksatt bollarna med kakao, är de istället smaksatta med pepparkakskrydda. Du anpassar givetvis mängden krydda till det du själv tycker smakar bra. Bollarna har jag som pricken över i:et doppat i smält choklad. Dessa pepparkaksbollar blir ett fint julgodis!
 
 
 
Pepparkaksbollar - Baka Sockerfritt
 

 

Pepparkaksbollar – 10 stycken

40 gram rumsvarmt smör
2 dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
3 msk sukrin melis
1 ½ tsk peppakakskrydda

Dekoration:
60 gram steviachoklad, mörk

Blanda alla ingredienser noga och forma till bollar. Smält chokladen och doppa bollarna i detta. Låt stelna på en tallrik med bakplåtspapper (i kylen).

 
 
Pepparkaksbollar - Baka Sockerfritt