Pepparkaksbollar (nöt- och fruktbollar)
Ett smart och enkelt tillskott till julfikan är dessa no bake pepparkaksbollar! Bara att mixa, rulla ihop och komplementera till den övriga fikan (som kanske är full med.. Läs mer


Ett smart och enkelt tillskott till julfikan är dessa no bake pepparkaksbollar! Bara att mixa, rulla ihop och komplementera till den övriga fikan (som kanske är full med socker – då är det bra att ha något lite mer hälsosamt alternativ tycker jag!).
Detta är alltså nöt- och fruktbollar som jag smaksatt med pepparkakskrydda. Jag har använt mig av valnötter och cashewnötter, samt använt färska/juicy dadlar som sötning. Som dekoration rullade jag bollarna i riven kokos och hackade mandelspån.

Pepparkaksbollar – ca 12 stycken
100 gram cashewnötter och valnötter
100 gram färska dadlar, urkärnade
2 msk riven kokos
1 ½ tsk pepparkakskrydda
ev. ett par tsk vatten
Riven kokos/mandelspån att rulla i
Mixa nötterna till en mer finmalen konsistens (det får gärna vara lite bitar i). Mosa tillsammans med dadlar, kokos och pepparkakskrydda med sked eller för hand. Tillsätt vatten om konsistensen blir för hård. Rulla till bollar och rulla gärna i riven kokos eller hackade mandelspån.
