Pepparkaksbrownie utan ägg
Mjuk pepparkaka med härlig browniekonsistens och bakad utan ägg! Om önskas toppas kakan med ett chokladöverdrag, men går fint att utesluta. Kakan är godast ljummen eller rumstempererad då den.. Läs mer

Mjuk pepparkaka med härlig browniekonsistens och bakad utan ägg! Om önskas toppas kakan med ett chokladöverdrag, men går fint att utesluta. Kakan är godast ljummen eller rumstempererad då den blir lite mjukare i sin konsistens. Den bör förvaras i kylskåp men går utmärkt att värma upp en aning i ugn eller mikro.
45 minuter
Ingredienser
- 50 gram smör
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl havremjöl
- ½ dl grädde
- ½ dl mjölk
- 2 ½ msk fibersirap gold
- 2 msk sockerersättning
- 2 msk pofiber
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 1 ½ tsk bakpulver
Chokladöverdrag:
- 50 gram ljus choklad
- utan tillsatt socker
- 1 msk vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smält smör samt resterande ingredienser. Rör om men en sked.
- Klä en liten brödform, ca 8X18 cm med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
- Smält ingredienserna till chokladöverdraget tillsammans och toppa den avsvlane kakan med detta. Kakan serveras med fördel ljummen eller rumstempererad!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!