45 minuter
Kategorier: Äggfritt, Brownie, Julrecept
Ingredienser
- 50 gram smör
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl havremjöl
- ½ dl grädde
- ½ dl mjölk
- 2 ½ msk fibersirap gold
- 2 msk sockerersättning
- 2 msk pofiber
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 1 ½ tsk bakpulver
Chokladöverdrag:
- 50 gram ljus choklad
- utan tillsatt socker
- 1 msk vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smält smör samt resterande ingredienser. Rör om men en sked.
- Klä en liten brödform, ca 8X18 cm med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
- Smält ingredienserna till chokladöverdraget tillsammans och toppa den avsvlane kakan med detta. Kakan serveras med fördel ljummen eller rumstempererad!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!