Hoppa till innehåll

Pepparkaksgranola, utan tillsatt socker

        Jag börjar nu få ett stort sug efter att smyga in pepparkakssmaken i min mat för den här säsongen. Man måste ju passa på! Och givetvis vandrar då tankarna lite.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pepparkaksgranola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag börjar nu få ett stort sug efter att smyga in pepparkakssmaken i min mat för den här säsongen. Man måste ju passa på! Och givetvis vandrar då tankarna lite längre fram till årets slut och härliga juletider. 
 
Jag äter kokosyoghurt varje morgon som jag toppar med bland annat bär och granola. Och vet ni vilken granola som jag är sugen på att göra? Ja men såklart, min pepparkaksgranola! Recept på den ser ni nedan. Och för dig som vill tillsätts även lite russin till granolan efter rostning (eller annan torkad frukt såsom strödadlar)! 
 
 
Pepparkaksgranola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Pepparkaksgranola (nötfri) – ca 5 dl granola

1 äggvita
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
2 msk kokosolja
1 msk honung
1 – 2 tsk pepparkakskrydda
½ krm salt
ev. ett par msk russin

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp äggvitan. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggvita, smält kokosolja och honung. Strö över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Rör om ofta så att det inte bränns, och stäng eventuellt av värmen om granolan tar för mycket färg. Låt svalna. Tillsätt eventuellt russin eller annan torkad frukt. Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk.

 

 

Pepparkaksgranola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Pepparkaksgranola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt