Hoppa till innehåll

Pepparkaksmugcake med mascarpone

Jag smaksätter mina mugcakes med alla möjliga slags kryddor och smaker, och nu när det sedan länge är höst, tycker jag att det passar bra att använda Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag smaksätter mina mugcakes med alla möjliga slags kryddor och smaker, och nu när det sedan länge är höst, tycker jag att det passar bra att använda pepparkakskrydda! Denna slags krydda kan man använda till nästan alla slags bakverk, allt ifrån småkakor, mjuka kakor till barer och smaksättning i chokladgodis/annat godis. Vill man kan man i denna mugcake byta ut pepparkakskryddan mot exempelvis kanel! Jag har även tryckt ner lite äppelklyftor i min mugcake, vilket jag ofta kombinerar med just smaken pepparkaka. Lita på att ni kommer finna en hel del recept på bakverk innehållande pepparkakskrydda, inklusive flera mugcakes!
 
 
Pepparkaksmugcake med mascarpone - Baka Sockerfritt
 
 
Pepparkaksmugcake med mascarpone

1 ägg
30 gram mascarpone
½ dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ -1 krm pepparkakskrydda
½ tsk bakpulver
ev. lite äppelbitar

Blanda alla inredienser med varandra noga. Fördela i en smord kopp. Värm i mikrovågsugn i ca 1 ½ -2 minuter. Servera med grädde!

Pepparkaksmugcake med mascarpone - Baka Sockerfritt