Hoppa till innehåll

Pepparkaksrutor (no bake)

    Jag är sååå peppad inför allt julbak! Det är ju liksom årets bästa och härligaste tid att baka! Och det vill inte säga så lite. Ett utmärkt och gott tillskott till alla.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pepparkaksrutor (no bake) - Baka Sockerfritt
 
 

Jag är sååå peppad inför allt julbak! Det är ju liksom årets bästa och härligaste tid att baka! Och det vill inte säga så lite. Ett utmärkt och gott tillskott till alla julfikor och julsnacksande är dessa no bake pepparkaksrutor (gräddas alltså inte).

Pepparkaksutorna är veganska och består av två lager. Botten har mandlar, pumpafrö och kakao som bas, och toppingen mandelsmör och är smaksatt med pepparkakskrydda. Jag har använt färska dadlar som sötning. För att göra det hela extra tjusigt och aptitretande toppade jag med pumpafrö, hackad choklad och riven kokos. Går givetvis att toppa med vad helst som man tycker är fint!

 

Pepparkaksrutor (no bake) - Baka Sockerfritt
 
 

No bake Pepparkaksrutor – ca 10 rutor

Chokladbotten:
ca 80 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandlar
½ dl pumpfrö
½ dl riven kokos
1-2 tsk kakao

Pepparkaksfyllning:
ca 70 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandelsmör
1 msk kokosolja
1 msk kakao
½ msk pepparkakskrydda
ev. ½ msk vatten

Chokladbotten
Mixa samman mandlar, kokos och frö. Blanda därefter med resterande ingredienser noga med händerna eller en sked. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut degen.

Pepparkaksfyllning
Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Tillsätt eventuellt lite vatten om fyllningen blir för fast. Fördela ovanpå botten. Dekorera gärna med att toppa med exempelvis kokos, frö och hackad choklad. Låt stelna under ett par timmar i kylskåp. Skär i rutor.

 

 

Pepparkaksrutor (no bake) - Baka Sockerfritt
 
Pepparkaksrutor (no bake) - Baka Sockerfritt