Pepparkaksrutor, no bake
Veganska pepparkaksrutor med choklad som inte behöver.. Läs mer

20 minuter + ett par timmar i kyl
Kategorier: Baka utan spis, Julrecept, No Bake, Utan sötningsmedel
Portioner: 10 rutor
Ingredienser
Chokladbotten:
- ca 80 gram färska dadlar urkärnade
- 1 dl mandlar
- ½ dl pumpakärnor
- ½ dl riven kokos
- 1-2 tsk kakao
Pepparkaksfyllning:
- ca 70 gram färska dadlar urkärnade
- 1 dl mandelsmör
- 1 msk kokosolja
- 1 msk kakao
- ½ msk pepparkakskrydda
- ev. ½ msk vatten
Instruktioner
Chokladbotten
- Mixa samman mandlar, riven kokos och pumpakärnor.
- Blanda därefter med resterande ingredienser noga med händerna eller en sked
- Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut degen
Pepparkaksfyllning
- Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Tillsätt eventuellt lite vatten om fyllningen blir för fast. Fördela ovanpå botten.
- Dekorera gärna med att toppa med exempelvis kokos, frö och hackad choklad. Låt stelna under ett par timmar i kylskåp. Skär i rutor.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!