Hoppa till innehåll

Pepparkakssnittar, utan tillsatt socker

      Hoppas ni haft en bra helg, Lucia och tredje advent! Vi tog det lugnt hemma (man kan väl inte göra så mycket annat för tillfället – och med lugnt menar jag såklart.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pepparkakssnittar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hoppas ni haft en bra helg, Lucia och tredje advent! Vi tog det lugnt hemma (man kan väl inte göra så mycket annat för tillfället – och med lugnt menar jag såklart härjade hejvilt med två barn), lekte lite ute, julpysslade och luciafikade. Tänk att nästa vecka är det redan julafton!  
 
Eftersom att dagen med stort D alltså är här om en dryg vecka kommer jag här med ett julbakstips – Pepparkakssnittar! Ett smart alternativ om man är sugen på något pepparkaksliknande utan att faktiskt göra pepparkaksdeg och stå och ta ut figurer. Själv älskar jag dom, deras karamellsmaken och den lite halvsega konsistensen!
 
Vill man ha mycket pepparkakssmak tar man den stora mängden krydda i receptet, och vill man ha en lite mer “neutral” så kör man på den mindre. 

Pepparkakssnittar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Pepparkakssnittar – 15 snittar

50 gram smör
2 dl mandelmjöl
2 ½ msk kokosmjöl
2 ½ msk fibersirap honey/gold
1 ½ msk sockerersättning
½ tsk bakpulver
½ – 1 tsk pepparkakskrydda

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulle av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt.

 
 

Pepparkakssnittar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt