Hoppa till innehåll

Pepparkakssnittar, utan tillsatt socker

    Sponsrat samarbete med N!CK’S       Pepparkakssnittar är minst sagt perfekt om man är sugen på något pepparkaksliknande utan att hålla på och stå och göra.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pepparkakssnittar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK’S
 
 
 
Pepparkakssnittar är minst sagt perfekt om man är sugen på något pepparkaksliknande utan att hålla på och stå och göra pepparkakor. Eller om man bara önskar en riktigt god småkaka såklart! Det här är ett recept som minst sagt passar bra till julaftons gottebord eller till en eventuell fjärde advents-fika. Supergoda, enkla att baka och utan så mycket stök!
 
Dessa snittar är knapriga på utsidan, men lite halvsega i mitten. Det är ljuvligt! Denna konsistens får jag genom att använda N!CK’S fibersirap (fiber syrup honey i detta recept) som är som en vanlig sirap fast utan tillsatt socker. Vill man ha mycket pepparkakssmak tar man den stora mängden krydda i receptet, och vill man ha en lite mer “neutral” så kör man på den mindre. Sötat har jag gjort med Use Like Sugar från N!CK’S – en sockerersättning (sötar 1:1) som beter sig likt socker!
 

 
Pepparkakssnittar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Pepparkakssnittar – 15 snittar

50 gram smör
2 dl mandelmjöl
2 ½ msk kokosmjöl
2 ½ msk N!CK’S fiber syrup honey
1 ½ msk N!CK’S Use Like Sugar
½ tsk bakpulver
½ – 1 tsk pepparkakskrydda

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fiber syrup honey. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulle av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt.

 
 
 
Pepparkakssnittar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Pepparkakssnittar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt