Hoppa till innehåll

Pepparkakstryfflar

      Tänk att det är dan före dan, före dan, före dan före dopparedan! Jag tycker att dessa dagar går alleles för fort och POFF så är det juldagen. Nu är det rätt skönt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Pepparkakstryfflar - Baka Sockerfritt 

 

 

Tänk att det är dan före dan, före dan, före dan före dopparedan! Jag tycker att dessa dagar går alleles för fort och POFF så är det juldagen. Nu är det rätt skönt för jag har ändå en massa julmys kvar efter julafton, och julen känns inte längre “slut” bara för att själva julafton har varit. Bland annat ska jag ha en julbrunch, samt en lilljulafton veckan efter.

Hur som helst kör jag på i julandan när det kommer till mina bakverk här på bakasockerfritt och idag vill jag visa er chokladtryfflar! Jag tycker tryfflar alltid passar och i detta recept har jag smaksatt tryffelsmeten med pepparkakskrydda. Passar fint som en lyxig fika och smakbit under julfirandet och även som en liten gåva (gärna inslagen i cellofan)! Det går givetvis bra att utesluta eller ersätta pepparkakskryddan med något annat så som saffran, kardemumma, kanel eller romarom (fast i andra proportioner)!

 

Pepparkakstryfflar - Baka Sockerfritt

 

 

Pepparkakstryfflar – ca 8 stycken

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

3/4 dl vispgrädde
ca 10-20 gram smör
ca 2 krm pepparkakskrydda
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk sockerersättning
kakao att rulla i


Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner smör, vaniljpulver, peparkakskrydda och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills den stelnat (eller i frys för expressfart). Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.

 

 

 

Pepparkakstryfflar - Baka Sockerfritt

Pepparkakstryfflar - Baka Sockerfritt