Hoppa till innehåll

Pepparkakstryfflar (utan tillsatt socker)

        Nu är det snart fjärde advent och sista rycket innan julafton, och därför vill jag påminna om chokladtryfflar som är ett sådant underbart julgodis! Speciellt om man.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pepparkakstryfflar (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Nu är det snart fjärde advent och sista rycket innan julafton, och därför vill jag påminna om chokladtryfflar som är ett sådant underbart julgodis! Speciellt om man smaksätter med pepparkakskrydda som jag har gjort här (har också testat med allt från kanel och saffran till rom och lakrits – passar utmärkt). Och förutom att det är en lyxig godbit att bjuda på till kaffet (eller till té) så gör jag ofta så att jag köper små cellofapåsar (finns minivarianter på Lagerhaus exempelvis) och lägger i ett gäng i varje och ger bort. Superbra!
 
Obs. dom ska förvaras i kyl och blir mjuka om dom får stå framme en längre stund!
 
 

Pepparkakstryfflar (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 

Pepparkakstryfflar – ca 16 stycken 

160 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl vispgrädde 
ca 30 gram smör 
1 tsk pepparkakskrydda
ev. 1 msk sockerersättning
kakao att rulla i

Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner smör, vaniljpulver, peparkakskrydda och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills den stelnat (eller i frys för expressfart). Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao. Det går bra att öka receptet för fler tryfflar.

 

Pepparkakstryfflar (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt