Pepparkakstryfflar (utan tillsatt socker)
Som ett lyxigt litet julgodis agerar pepparkakstryfflar perfekt! Älskar att det är så lätt att julifiera olika soters bakverk och godis. Det går givetvis bra att.. Läs mer


Som ett lyxigt litet julgodis agerar pepparkakstryfflar perfekt! Älskar att det är så lätt att julifiera olika soters bakverk och godis. Det går givetvis bra att utesluta eller ersätta pepparkakskryddan med något annat så som saffran, kardemumma, kanel eller romarom (fast i andra proportioner) – jag har testat dom alla. Passar förövrigt fint som en liten gåva (gärna inslagen i cellofan)!

Pepparkakstryfflar – ca 8 stycken
80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
3/4 dl vispgrädde
ca 10-20 gram smör
ca 2 krm pepparkakskrydda
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk sockerersättning
kakao att rulla i
Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner smör, vaniljpulver, peparkakskrydda och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills den stelnat (eller i frys för expressfart). Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.

