Pepparkakstryfflar
Choklatryfflar sitter aldrig fel, och denna gång har jag passande nog smaksatt mina tryfflar med lite Läs mer

Choklatryfflar sitter aldrig fel, och denna gång har jag passande nog smaksatt mina tryfflar med lite pepparkakskrydda. Perfekt till första advent och juletider! Och varför inte ge bort som en liten gåva (inslagen i cellofan) på någon bjudning? Det går givetvis bra att utesluta eller ersätta pepparkakskryddan med något annat. Exempelvis saffran, kardemumma, kanel eller romarom (fast i andra proportioner)!

Pepparkakstryfflar – ca 10 stycken
100 gram steviachoklad, mörk
1 dl vispgrädde
ca 10-20 gram smör
ca 1 ½ krm pepparkakskrydda
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk sukrin (eller annan sötning)
kakao att rulla i
Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner smör, vaniljpulver, peparkakskrydda och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills den stelnat (eller i frys för expressfart). Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.


