Hoppa till innehåll

Persikopannacotta

Nu är det bara 1 ½ vecka kvar till påsk, och påskbakandet är i full gång hos mig! En idé jag hade var att göra något gott med konserverad persika, och jag hittade en sådan konservburk utan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu är det bara 1 ½ vecka kvar till påsk, och påskbakandet är i full gång hos mig! En idé jag hade var att göra något gott med konserverad persika, och jag hittade en sådan konservburk utan tillsatt socker, som istället är konserverad i fruktjuice. Jag har bakat ett flertal saker med detta, och först ut är denna persikopannacotta! Det är sällan jag gör pannacotta ska erkännas, men det är verkligen en godbit som passar mycket bra till festliga tillfällen. Samtidigt är det jättelätt att göra, och behöver inte innehålla många ingredienser alls. Perfekt till påsk med andra ord!

Persikopannacotta - Baka Sockerfritt
 

Persikopannacotta – 2 portioner

1 dl vispgrädde
2-3 persikohalvor
½ tsk gelatinpulver + ½ msk kallt vatten (motsvarar 1 gelatinblad)
ev. ½ krm vaniljpulver
ev. 1 tsk sötströ

Toppa gärna med mosade hallon, eller Bara Bär (Finnerödja)

Blanda kallt vatten med gelatinpulvret och låt stå i ca 5 minuter. Koka upp grädden, och ta bort kastrullen från plattan. Lägg i resterade ingredienser och mixa ihop allt (jag använder stavmixer). Fördela i två glas eller dyl. Vill man lägger man i några hallon. Låt stå i minst fyra timmar i kylskåp. Toppa därefter med mosade hallon eller Bara Bär.

Persikopannacotta - Baka Sockerfritt