Hoppa till innehåll

Pistage- och cashewbollar med dadlar

Idag fick jag sluta redan innan fyra, då jag lyckades  bli klar med allt arbete som behövdes göras! Visst förlorar jag en del i lön i och med att jag jobbar färre timmar, men jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Idag fick jag sluta redan innan fyra, då jag lyckades  bli klar med allt arbete som behövdes göras! Visst förlorar jag en del i lön i och med att jag jobbar färre timmar, men jag unnar mig faktiskt den extra tid jag får! Det kan dessutom behövas, då jag har tagit för mig en hel del (såsom blogg och volontärarbete). Dessutom lär det bli mer eftersom jag ska börja studera på 25 %. Eftersom jag slutade tidigt är jag redan nu hemma – och bakar tro det eller ej! Mitt receptlager börjar sina, så jag tänkte baka ikapp lite. Jag har massor av idéer och längtar till att få testa allt! Jag ska även ta och jogga ikväll, istället för att träna på friskis.

Idag blev jag lite hungrig på jobbet, men som tur är (eller tur och tur, det är ju ren smarthet) hade jag med mig egengjorda nöt- och fruktbollar gjorda på (salta) cashew- och pistagenötter. Det svagt salta passar bra tillsammans med sötman från de färska dadlarna och chokladsmaken. Hur got som helst och med en hel del nyttigheter! Jag brukar nu förtiden ta med ett par i en pytteliten plastlåda och förvara i jobbkylen.

Pistage- och cashewbollar med dadlar - Baka Sockerfritt
  

Pistage- och cashewbollar med dadlar – 6 stycken

40 gram cashewnötter/pistagenötter (jag använder rostade och salta)
40 gram färska dadlar
1 msk kakao 2
msk riven kokos


Finhacka nötterna. Blanda detta med kakao och riven kokos. Mosa ner dadlarna med en sked eller händerna. Rulla bollar av degen!

Pistage- och cashewbollar med dadlar - Baka Sockerfritt