Hoppa till innehåll

Pistage och valnötskaka med banan

Så härligt med helg! Och vilken tur att jag vaknade upp till strålande sol denna lördag! Då kan jag idag passa på att ha lite mer somriga kläder, då det inte blir så mycket av det när jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Så härligt med helg! Och vilken tur att jag vaknade upp till strålande sol denna lördag! Då kan jag idag passa på att ha lite mer somriga kläder, då det inte blir så mycket av det när jag jobbar och har långbyxor. Nu ska jag göra en repris på förra lördagen, dvs. äta pannkakor, ta en latte på espresso house och sedan träna ett skivstångspass på friskis. Sen ska jag träffa familjen! Men till skillnad från förra lördagen ska jag faktiskt åka i tid så att jag hinner ta en latte.
 
Idag lägger jag upp ett recept på en hälsosam kaka, bakad med frukt och utan smör. Banan kan ofta ersätta smör om så önskas! Just banan passar dessutom mycket bra med valnötter och choklad, vilket denna kaka innehåller. Jag använder mig av ljus sockerfri choklad från märket Cavalier. Kakan passar bra när man vill äta något lite mindre mastigt, vilket kan vara skönt i sommarvärmen. Äts desssutom gärna med en klick vispad grädde eller varför inte en sockerfri glass?
 
 
Pistage och valnötskaka med banan - Baka Sockerfritt
 

Pistage och valnötskaka med banan

80 gram banan (½ stor banan)
1 ägg
10 gram finhackade/mortalde pistagenötter
15 gram finhackade/mortlade valnötter
1 msk kokosmjöl
2 msk riven kokos
1½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
ev. 20 gram valfri sockerfi choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka eller mortla pistage- och valnötter och blanda med resterande torra ingredienser. Inkludera även hackad sockerfri choklad om så önskas. Mosa bananen och tillsätt denna bland de torra ingedienserna. Rör även ner ägget. Smöra och bröa en 12-centimeters springform och häll i smeten. Gädda mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter.

 
Pistage och valnötskaka med banan - Baka Sockerfritt