Hoppa till innehåll

Pistagechokladcréme

Jag behöver sannerligen helg, och det extra mycket mer än vanligt! Jag känner att jag jobbat extra hårt denna vecka, både på jobbet och med bloggen, så det ska bli skönt att kunna fokusera.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag behöver sannerligen helg, och det extra mycket mer än vanligt! Jag känner att jag jobbat extra hårt denna vecka, både på jobbet och med bloggen, så det ska bli skönt att kunna fokusera mer på hemsidan och allt annat som har med hela “bakasockerfritt-konceptet” att göra. Dessutom ska jag volontärblogga och läsa på lite inför den kommande hälsokursen som jag valt att läsa (som jag pluggar på 25 %).

Jag har ett riktigt sug efter att göra nötsmör! Jag testade på att göra en ny variant nämligen en pistagecréme med chokladsmak! God att ha i kakor eller äta som den är tycker jag! Favoriterna förblir dock min nutella och mitt jordnötssmör. Men vad är det man säger? Omväxling förnöjer!

 

Pistagechokladcréme

100 gram pistagenötter (här naturella och skalade)
20 gram smör
15 gram kokosolja
1 -1 ½ msk sötströ
ca 2 tsk kakao
2 krm vaniljpulver

Mixa alla ingredienser till en kräm/nötsmör. Tillsätt mer olja eller mixa en längre tid för en mer lös konsistens.
 
 
Pistagechokladcréme - Baka Sockerfritt