Pistagekakor med choklad
Det är rätt sällan jag bakar med pistagenötter, men eftersom jag hade ett paket hemma liggandes i skafferiet så tyckte jag det var en god idé att faktiskt använda dessa. Jag tycker att.. Läs mer

Det är rätt sällan jag bakar med pistagenötter, men eftersom jag hade ett paket hemma liggandes i skafferiet så tyckte jag det var en god idé att faktiskt använda dessa. Jag tycker att pistegenötter passar ihop med chokladsmak, samtidigt som jag fick en vission av att kaffe även skulle fungera fint. Det gjorde det som tur är! Men pricken över i:et var att smälta mörk choklad (gärna utan tillsatt socker) och toppa kakorna med!

Pistagekakor med choklad – 8 kakor
50 gram pistagenötter
25 gram smör
2 msk riven kokos
2 msk mandelmjöl
2 msk sötströ
1 msk starkt kaffe
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
Choklad utan tillsatt socker att toppa med
Sätt ugnen på 150 grader. Mixa pistagenötter med mixer och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (se till att de inte blir brända). Låt kakorna svalna. Toppa med smält choklad.
