Hoppa till innehåll

Pistagekakor med choklad

Det är rätt sällan jag bakar med pistagenötter, men eftersom jag hade ett paket hemma liggandes i skafferiet så tyckte jag det var en god idé att faktiskt använda dessa. Jag tycker att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det är rätt sällan jag bakar med pistagenötter, men eftersom jag hade ett paket hemma liggandes i skafferiet så tyckte jag det var en god idé att faktiskt använda dessa. Jag tycker att pistegenötter passar ihop med chokladsmak, samtidigt som jag fick en vission av att kaffe även skulle fungera fint. Det gjorde det som tur är! Men pricken över i:et var att smälta mörk choklad (gärna utan tillsatt socker) och toppa kakorna med!  

 
Gårdagens profylaxkurs tyckte jag var mer givande än den första! Kanske för att det ingick massor av massageövningar. Jag älskar massage, och det är nog något som kommer att hjälpa åtminstonde lite när det väl är dags (eller så kommer jag hata att bli rörd, man vet aldrig). Vi pratade även om förväntningar under förlossningen, men också gällande tiden hemma efter. Någon av er som gått profylax? Vad tyckte ni?
 
 
Pistagekakor med choklad - Baka Sockerfritt
 

Pistagekakor med choklad – 8 kakor

50 gram pistagenötter
25 gram smör
2 msk riven kokos
2 msk mandelmjöl
2 msk sötströ
1 msk starkt kaffe
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Choklad utan tillsatt socker att toppa med

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa pistagenötter med mixer och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma kakor utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter (se till att de inte blir brända). Låt kakorna svalna. Toppa med smält choklad.

 
Pistagekakor med choklad - Baka Sockerfritt