Hoppa till innehåll

Powerbollar med fikon

Trots att det idag är kladdkakansdag och allt, blev det ingen kladdkaka för min del. Den som ändå vill botanisera bland mina kladdkaksrecept, kan söka på kladdkaka i min receptflik (vilket jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Trots att det idag är kladdkakansdag och allt, blev det ingen kladdkaka för min del. Den som ändå vill botanisera bland mina kladdkaksrecept, kan söka på kladdkaka i min receptflik (vilket jag har gjort HÄR!). Om du är sugen på något annan som är både riktigt enkelt, gott och energigivande kan jag föreslå en boll gjord på torkad frukt och nötter! De är alltså en typ av nöt- och fruktbollar, men jag kallar dom powerbollar! I detta recept har jag använt mig av torkade fikon, istället för färska dadlar som jag faktiskt oftast brukar använda mig utav. Dessutom har jag smaksatt degen med kakao för att få en chokladsmak! Degen är inte sötat med sötningsmedel, men vill man tillsätter man såklart till exempel sötströ. 
 
 

Powerbollar med fikon – 8 stycken

2 torkade fikon (ca 40-50 gram)
½ dl riven kokos
40 gram naturella nötter/mandlar (jag använder valnötter och sötmandlar)
2 tsk kakao
1-2 tsk kokosolja
ev. agavesirap/honung
ev. kaffe
vatten tills önskad konsistens

Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa tills allt blandas. För att få en lösare konsitsens på smeten tillsätts mer vatten eller kokosolja. Söta efter smak. Gör bollar av chokladbollssmeten och rulla i riven kokos.

Powerbollar med fikon - Baka Sockerfritt