Hoppa till innehåll

Proteinbanankaka

Denna banankaka är i sig ganska lätt, och kan vara gott att äta under varma sommardagar då man inte har lust att äta något mastigt. Kakan är dessutom extra rik på protein, både på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Denna banankaka är i sig ganska lätt, och kan vara gott att äta under varma sommardagar då man inte har lust att äta något mastigt. Kakan är dessutom extra rik på protein, både på grund utav bak proteinet och äggvitan (samt nötmjölen såklart). Servera kakan med vispad grädde och eventuellt lite skivad banan!
 
Vad skönt med fint väder idag igen, för då fick jag äntligen använda mig utav shorts! Och denna gång spöregnade det icke, som det gjorde förra gången jag hade shorts. Jag började dagen, precis som igår, med en promenad och frukost på Gateau. Jag tror jag kan vänja mig vid detta 😉 Efter frukosten begav jag mig till Nacka Forum för lite shopping. När man är ledig är det så lätt att göra av med pengar, eftersom tiden finns att göra av med dom. När man däremot jobbar och tjänar pengar, då har man däremot inte tid. Jag hade ju önskat att det var tvärtom…
 
 
Proteinbanankaka - Baka Sockerfritt
 

Proteinbanankaka

60 gram bananbanan)
1 äggvita
½ dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
2 ½ msk Bake Protein
1 ½ msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 msk mjölk/grädde
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader.  Blanda alla torra ingredienser med varandra. Mosa bananen och blanda ned detta bland de torra ingredienserna. Vispa äggvitan pösig och vänd försiktigt ner det i smeten. Fördela smeten i en smord och bröad springform av mindre storlek (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills kakan är fast.

 
 
Proteinbanankaka - Baka Sockerfritt