Hoppa till innehåll
Open navigation

Proteinchokladkaka

Denna lördag bjuder jag på en proteinrik, lite energisnålare chokladkaka. Keso och bakprotein ökar mängden protein i denna kaka. Jag kan helt enkelt inte låta bli att baka med choklad, det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Denna lördag bjuder jag på en proteinrik, lite energisnålare chokladkaka. Keso och bakprotein ökar mängden protein i denna kaka. Jag kan helt enkelt inte låta bli att baka med choklad, det förgyller ju hela livet! Min sambo Artur kan inte riktigt förstå hur jag kan tycka om det så mycket…
 
Så skönt att veckans bästa dag är här! Jag trodde det aldrig skulle bli lördag. Idag är det mesta av dagen uppbokad, och de timmar jag är hemma på dagen kommer såklart att gå åt till bakning och bloggande. Som vanligt på lördagar börjar jag dagen med ett träningspass på friskis (och en latte på espresso house). Det är få saker som får mig att känna att det är helg så pass mycket som att börja den med att gå till friskis. Det ger mig en riktig energi- och glädjeskjuts! Sedan fortsätter dagen i glädjenstecken med en fika med en nära vän, och sedan biofilmen “Saving Mr. Banks” med min sambo. Vad ska ni hitta på idag?
 
 

Proteinchokladkaka - Baka Sockerfritt
 

Proteinchokladkaka

1 ägg
40 gram keso
2 msk bakprotein
2 msk mandelmjöl/hasselnötsmjöl (jag tog en msk av varje)
1 msk kokosmjöl
1 msk kakao
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman ägg och keso. Rör ner resterande ingredienser. Smörj och bröa en 12-cm springform och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Servera gärna med grädde!

Proteinchokladkaka - Baka Sockerfritt