Hoppa till innehåll

Pumpacheesecake – Glutenfri

Låt mig visa er en cheesecake med pumpa! Så, så gott, och bakad med pumpapuré. Jag har, tro det eller ej, aldrig köpt pumpapuré förut, utan jag har helt enkelt mixat egen av buttenrutpumpa... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Låt mig visa er en cheesecake med pumpa! Så, så gott, och bakad med pumpapuré. Jag har, tro det eller ej, aldrig köpt pumpapuré förut, utan jag har helt enkelt mixat egen av buttenrutpumpa. Men då jag i säkert över ett år tänkt att köpa hem en förpackning pumpapuré, slog jag nu slag i saken. Jag tror absolut att det går lika bra att koka bitar av en vanlig pumpa mjuka, för att därefter mixa dessa till en puré, men det är ju skoj att testa färdig! Resultat blev en perfekt höstcheesecake. Denna cheescake innehåller keso, vilket gör den lite extra proteinrik.
 
 
 
Pumpacheesecake - Glutenfri - Baka Sockerfritt
 

 

Pumpacheesecake

Botten:
20 gram smör
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
½-1 msk sötströ
1 krm kanel

Fyllning:
60 gram keso
1 ägg
½ dl pumpapuré
2 msk vispgrädde
1 msk sötströ
2 krm kanel
1 krm kardemumma
1 krm ingefära

Botten:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i botten av en 12-cm springform. Grädda mitt i ungen i ca 10 minuter, eller till botten tar färg.

Fyllning
Lägg keso i ett kaffefilter, skölj och låt rinna av (så att saltet försvinner). Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer tills fyllningen är slät. Fördela på den förgräddade botten. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter, eller tills cheesecaken är fast.

 

 

Pumpacheesecake - Glutenfri - Baka Sockerfritt

 
Pumpacheesecake - Glutenfri - Baka Sockerfritt