Hoppa till innehåll

Pumpafudge

Om man har en burk pumpapuré som är öppnad, är det ju lika bra att passa på att baka med detta! Jag gjorde här senast en slags pumpafudge med pumpapurén. Jag smaksatte min fudge med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Om man har en burk pumpapuré som är öppnad, är det ju lika bra att passa på att baka med detta! Jag gjorde här senast en slags pumpafudge med pumpapurén. Jag smaksatte min fudge med kanel, vilket såklart passar toppen med pumpasmaken! Jag stod i valet och kvalet om jag skulle smaksätta det hela med choklad (tror verkligen att det också skulle passa utmärkt!), men eftersom jag bakar så himla mycket med choklad får det helt enkelt bli nästa gång. De bär lite kladdiga i sin konsistens, så jag rekommenderar att förvara de i frysen, och ta ut  några minuter innan servering. Kanske något till halloween?
 
 
 
Pumpafudge - Baka Sockerfritt

 

 

Pumpafudge – 9 bitar

60 gram cashewnötter, blötlagda
30 gram färska dadlar
½ dl pumpapuré
1 msk fibersirap clear (går att byta mot honung)
2 krm kanel
1 krm vaniljpulver

Lägg 60 gram naturella cashewnötter i blöt i runt 4 timmar eller längre. Mixa dessa noga med resterande ingredienser (med en stavmixer). Klä en liten matlåda eller annan fyrkantig form (ca 8X8 cm) med aluminiumfolie och fördela i pumpamassan. Låt stå i frys för att stelna. Skär i bitar och låt dom vara frysta.

 
 
Pumpafudge - Baka Sockerfritt