Pumpakaka med dadlar
Mycket god pumpakaka, sötad med färska dadlar och smaksatt med Läs mer

40 minuter
Kategorier: Baka med frukt
Servings: 3 portioner
Ingredienser
- 60 gram butternutpumpa
- 40 gram färska dadlar
- kärnan borttagen
- 1 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk vispgrädde
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk pofiber
- ½ tsk bakpulver
- 2 krm kanel
- ev. lite sötning sötströ/honung/fibersirap
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutpumpa i små bitar och koka mjuka i vatten.
- Blanda alla torra ingredienser med varandra och rör ner dessa i pumparöran.
- Klä en liten brödform (7X15 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Det går också bra att använda en 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen under ca 18 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!